Kommunal leder:
Et paradigmeskifte i offentlig ledelse er på vej

Ann_Christina__4_-medium_32
Jeg tror, vi står overfor et paradigmeskifte, hvad angår ledelsesstil, lyder det fra Ann Christina Matzen Andreasen, der er leder i Gentofte Kommunes Job-, Aktivitets- og Kompetencecenter (Arkivfoto) Foto: Cecilie Agertoft
21. sep. 2020 19.34
Leder af Europas bedste offentlige arbejdsplads, Ann-Christina Matzen Andreasen, forudser et paradigmeskifte væk fra den klassiske hierarkiske ledelsesstil inden for de kommende ti år.

Den hierarkiske ledelsesstil, hvor topledelsen i en virksomhed træffer beslutningerne, kan være på vej til at blive udryddet.

Det forudser i hvert fald Ann-Christina Matzen Andreasen, der er centerleder i Gentofte Kommunes Job-, Aktivitets- og Kompetencecenter (JAC).

 - Jeg tror, vi står overfor et paradigmeskifte. Om ti år vil den meget klassiske, hierarkiske ledelsesmodel ikke have samme gang på jord. Hvis man virkelig skal arbejde bæredygtigt for mennesker, økonomien, kerneydelsen og jorden, er du nødt til at gentænke den klassiske styringsmodel, siger hun til A4 Arbejdsmiljø.

Ann-Christina Matzen Andreasen har haft succes med at indføre ledelsesstilen '90 procent ledelsesløs' på JAC. Stilen betyder, at det klassiske, offentlige hierarki har fået sparket, mens medarbejderne i langt højere grad har ansvaret med at drive JAC. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Arbejdsmiljø

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord