Nu har fagforeninger fået nok:
Presset region inddrager tillidsvalgtes tid til arbejdsmiljøarbejdet

20211220-005816-4-5765x3844ma
Arbejdsmiljørepræsentanter i Region Nordjylland er trætte af at få inddraget den tid, de har ret til at bruge på deres tillidshverv (genrefoto). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
3. aug. 2022 06.00
Region Nordjylland erkender, at der har været behov for at minde de lokale ledere om reglerne for, hvor meget tid, tillidsvalgte har ret til at bruge på tillidshvervet.

Arbejdsmiljørepræsentanter og andre tillidsvalgte på nordjyske sygehuse har fået nok. De er trætte af at få inddraget den tid, de har ret til at bruge på deres tillidshverv.

De oplever at blive kaldt på arbejde eller have fri, når møder i MED-udvalgene finder sted. MED-udvalgene er det forum, hvor ledere og medarbejderrepræsentanter drøfter arbejdsvilkår og arbejdsmiljø.

Ifølge Bente Yder, repræsentant fra Dansk Sygeplejeråd og næstformand i hovedudvalget, er MED-samarbejdet blevet nedprioriteret gennem længere tid.

"Vi har tillidsvalgte, der bliver væk fra MED-udvalgsmøder, fordi møderne ligger på beskyttede fridage for medarbejderne, og lederne vil ikke betale for, at de deltager. Det er helt forkert," siger Bente Yder til A4 Arbejdsmiljø.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Arbejdsmiljø

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord