IT-virksomhed har ryddet op i spildtiden. Så er der i stedet fri hver fredag

Mads
Det er ikke tilfældigt, at det er fredagen, der er fridag i en arbejdsuge på fire dage, forklarer direktør Mads Hofman Hansen. En forlænget weekend giver ifølge ham det bedste mentale overskud. En fridag onsdag vil let blive en pause, hvor det er svært ikke at fokusere på torsdagens opgaver. Foto: Abtion
22. jul. 2022 06.00
IT-virksomheden Abtion har samlet den tid, der er mindre effektiv i løbet af en arbejdsuge, og forvandlet det til en tvungen og betalt fridag. Direktøren Mads Hofman Hansen giver her tre gode råd til andre, der gerne vil gøre det samme.

Dette her er ikke historien om et ungt smart firma, der har indført en fire-dages uge, fordi det lyder hipt. Det er en historie om en virksomhed, der var nødt til at ændre i sine arbejdsprocesser for at kunne levere produkterne til tiden og i den kvalitet, som virksomheden gerne ville være kendt for. 

LÆS OGSÅ: Hun hjælper virksomheder med at gå over til fire dages arbejdsuge: Her er de spørgsmål, man skal stille sig selv

“IT-projekter har det med at blive leveret forsinkede. Det ville vi gerne gøre op med, og så var vi også i en konkret situation, hvor vi sad i saksen og havde et projekt, vi havde svært ved at levere til tiden. Jeg kunne presse udviklerne til at arbejde hurtigere, men så ville de ikke kunne levere et ordentligt produkt,” fortæller Mads Hofman Hansen, direktør i Abtion. 

Konklusionen var, at der måtte ske en forandring i den måde, medarbejderne arbejdede på. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Arbejdsmiljø

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord